Onze aardappelen van 2023 zijn uitverkocht.

Onze aardappelen van 2023 zijn uitverkocht.

Jun 24, 2024Aart Appel

 Een Update over Onze Biologische Aardappeloogst

Beste aardappelliefhebber,

De oogst van 2023 is helemaal uitverkocht, en we zijn al hard bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe oogst. In deze blog willen we je graag op de hoogte houden van de huidige stand van zaken en wat je kunt verwachten van de komende oogst.

Een Vochtig Jaar met Uitdagingen

Dit jaar is uitzonderlijk vochtig geweest, wat voor veel boeren in Nederland een grote uitdaging vormt. Het hoge vochtgehalte in de grond kan namelijk nadelige effecten hebben op de aardappelteelt, zoals een verhoogd risico op ziektes. Gelukkig hebben wij op de Veluwe een unieke voorsprong. De zanderige grond waarin onze aardappelen groeien, helpt niet alleen bij het verbeteren van de smaak, maar zorgt ook voor een betere drainage van het water. Hierdoor blijven onze aardappelen gezond en sterk, zelfs in deze natte omstandigheden.

Bescherming door Biologische Teelt

Onze aardappelen worden biologisch geteeld, wat betekent dat we geen synthetische bestrijdingsmiddelen gebruiken. In plaats daarvan vertrouwen we op de natuurlijke weerbaarheid van onze rassen. Deze biologische aardappelen zijn beter bestand tegen ziektes die door vocht kunnen ontstaan. Dit geeft ons extra vertrouwen in een goede oogst, ondanks de natte omstandigheden dit jaar.

Vooruitblik naar de Nieuwe Oogst

We zijn momenteel bezig met de aanplant van nieuwe aardappelen en verwachten over ongeveer twee maanden te kunnen beginnen met het rooien. Daarnaast plannen we een voorrooi, zodat we al vroeg in het seizoen verse, nieuwe aardappelen kunnen aanbieden. We kunnen niet wachten om deze heerlijke aardappelen met jullie te delen.

Houd je Mail in de Gaten

We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom onze aardappeloogst. Houd je mail in de gaten voor updates en het laatste nieuws. We kijken ernaar uit om binnenkort weer prachtige, biologische aardappelen van de Veluwe aan te kunnen bieden.

Bedankt voor je vertrouwen en geduld.

Met vriendelijke groet,

Het Fonteyntjes Team

Meer blogs