man in gray hoodie and black pants holding brown cardboard box

Haal De Versheid van Biologische Aardappelen Direct Van de Boerderij In Huis!

May 26, 2024Aart Appel

Welkom in de wereld van Boerderijwinkel De Kruisbrink, waar we met liefde en respect voor de natuur meer dan 30 verschillende gewassen telen. Van heerlijke zoete aardappels tot sappige aardbeien, onze toewijding aan duurzaamheid en biologische landbouwpraktijken staat centraal in alles wat we doen. Geniet van verse en gezonde producten, direct van het land naar uw tafel. Hier komen de natuurlijke smaken van het platteland tot leven. Onze winkel is jouw bestemming voor authentieke, lokale producten die rechtstreeks van onze boerderij en naburige producenten komen.

Belangrijkste Punten

  • Boerderijwinkel De Kruisbrink biedt een breed assortiment aan verse en biologische producten, direct van het land naar uw tafel.
  • Door te kiezen voor lokale producten, ondersteunt u duurzame landbouwpraktijken en de lokale economie.
  • Onze aardappelen worden met liefde en zorg gekweekt, met behulp van natuurlijke meststoffen en handmatige oogstmethoden.
  • De korte keten tussen producent en consument zorgt voor maximale versheid en minimale voedselkilometers.
  • Bezoek onze boerderijwinkel voor een dagje uit met het gezin, inclusief proeverijen en rondleidingen.

De Voordelen van Biologische Aardappelen

structural shot of wind mills during daytime

Versheid en Smaak

Biologische aardappelen zijn steeds populairder geworden als een gezond alternatief voor conventionele aardappelen. Biologische aardappelen bieden een ongeëvenaarde versheid en smaak doordat ze vaak dezelfde dag nog worden geoogst en direct aan de consument worden geleverd. Dit betekent dat de aardappelen niet hoeven te worden vervoerd over lange afstanden, wat hun versheid ten goede komt.

Gezondheidsvoordelen

Biologische aardappelen bevatten geen synthetische pesticiden of kunstmatige meststoffen, wat bijdraagt aan een gezonder dieet. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Bovendien kunnen biologische aardappelen bijdragen aan een betere spijsvertering en een sterker immuunsysteem.

Duurzaamheid

Door te kiezen voor biologische aardappelen steun je duurzame landbouwpraktijken en draag je bij aan het behoud van bodem en biodiversiteit. Biologische boeren gebruiken milieuvriendelijke methoden die de gezondheid van de bodem verbeteren en de biodiversiteit bevorderen. Dit resulteert in een lagere ecologische voetafdruk en een gezonder milieu voor toekomstige generaties.

Hoe Worden Onze Aardappelen Gekweekt?

woman standing near brown combine harvester

Duurzame Landbouwpraktijken

Onze aardappelen worden geteeld met duurzame landbouwpraktijken die de bodemvruchtbaarheid behouden en verbeteren. We wisselen gewassen af en gebruiken groenbemesters om de grond gezond te houden. Dit zorgt ervoor dat de voedingsstoffen die de gewassen nodig hebben, uit de grond komen.

Gebruik van Natuurlijke Meststoffen

In plaats van synthetische meststoffen gebruiken we natuurlijke meststoffen zoals compost en dierlijke mest. Dit helpt om de bodemstructuur te verbeteren en bevordert een gezonde groei van de aardappelen. Onze aanpak zorgt ervoor dat de grond minder snel uitgeput raakt en dat de aardappelen rijk zijn aan voedingsstoffen.

Handmatige Oogst

Onze aardappelen worden met de hand geoogst om beschadiging te minimaliseren en de kwaliteit te waarborgen. Dit arbeidsintensieve proces zorgt ervoor dat alleen de beste aardappelen worden geselecteerd voor verkoop. De handmatige oogst draagt bij aan de versheid en smaak van onze producten.

Bij ons kunt u keuze maken uit verschillende aardappelrassen afhankelijk van het seizoen. Als vroege aardappelen hebben we de Frieslanders in het assortiment. Later in het jaar verkopen we de Agria en de bloemige Fontane.

Van Boerderij Naar Bord: De Korte Keten

four lambs on ground

Directe Verkoop

Bij directe verkoop koop je biologische aardappelen rechtstreeks van de boer. Dit betekent dat er geen tussenhandel is, waardoor de producten verser en vaak goedkoper zijn. Je hebt het eten zo van het land op jouw bord.

Transparantie en Herkomst

What you see is what you get! Bij de boerderijwinkel weet je precies waar je eten vandaan komt. Er is geen misleidende informatie en je kunt genieten van eerlijke producten die verser, beter en lekkerder zijn.

Ondersteuning van Lokale Boeren

Door te kiezen voor de korte keten, ondersteun je lokale boeren. Dit zorgt ervoor dat zij een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en dat de lokale economie wordt gestimuleerd. Bovendien draagt het bij aan een duurzamer voedselsysteem.

Het Assortiment van Boerderijwinkel De Kruisbrink

brown sheep

Welkom in de wereld van Boerderijwinkel De Kruisbrink, hier telen we met liefde en respect voor de natuur meer dan 30 verschillende gewassen, van heerlijke zoete aardappels tot sappige aardbeien. Onze toewijding aan duurzaamheid en logische landbouwpraktijken staat centraal in alles wat we doen. Geniet van verse en gezonde producten, direct van het land naar uw tafel. Hier komen de natuurlijke smaken van het platteland tot leven komen. Onze winkel is jouw bestemming voor authentieke, lokale producten.

Of je nu op zoek bent naar ingrediënten voor een heerlijke maaltijd of gewoon wilt genieten van lokale lekkernijen, we hebben alles wat je nodig hebt om jouw smaakpapillen te verwennen. Bezoek Boerderijwinkel De Kruisbrink en laat de smaak van de streek jouw zintuigen verwennen. Proef de liefde voor lokale producten! Wat je van dichtbij haalt, is lekker!

Verschillende Gewassen

Bij Boerderijwinkel De Kruisbrink telen we met liefde en respect voor de natuur meer dan 30 verschillende gewassen, van heerlijke zoete aardappels tot sappige aardbeien. Onze toewijding aan duurzaamheid en logische landbouwpraktijken staat centraal in alles wat we doen. Geniet van verse en gezonde producten, direct van het land naar uw tafel.

Seizoensgebonden Producten

Onze producten zijn seizoensgebonden, wat betekent dat je altijd kunt genieten van de meest verse en smaakvolle producten die de natuur te bieden heeft. Van lente tot winter, elk seizoen brengt zijn eigen unieke smaken en texturen met zich mee.

Ambachtelijke Producten

Naast onze verse gewassen bieden we ook een breed scala aan ambachtelijke producten aan. Denk aan heerlijke zuivel, (biologisch) vlees, spelt desem brood, verfijnde bieren, wijnen, noga, hartige snacks en nog veel meer. Alles wat onze prachtige streek te bieden heeft, vind je bij ons in de winkel.

Bezoek Onze Boerderijwinkel

two brown sheep standing on grass field at daytime

Een Dagje Uit voor het Gezin

Onze boerderijwinkel biedt een perfect uitje voor het hele gezin. Kinderen kunnen genieten van de kinderboerderij, terwijl ouders de verse en biologische producten ontdekken. Er zijn speeltoestellen en educatieve activiteiten die zowel leuk als leerzaam zijn.

Activiteiten op de Boerderij

Bij ons kun je deelnemen aan verschillende activiteiten zoals rondkijken op het erf, plukken in de pluktuin, en zelfs kamperen bij de boer. Deze activiteiten bieden een unieke kans om meer te leren over duurzame landbouwpraktijken en het leven op de boerderij.

Proeverijen en Rondleidingen

Elke week organiseren we proeverijen en rondleidingen. Tijdens de rondleidingen krijg je een kijkje achter de schermen en leer je hoe onze biologische aardappelen met liefde en respect voor natuur worden geteeld. De proeverijen bieden de mogelijkheid om de versheid en smaak van onze producten zelf te ervaren.

Boer Fonteyn nodigt je uit om lokaal te eten en te genieten van alles wat onze boerderij te bieden heeft.

Eerlijke Prijzen voor Eerlijke Producten

brown hay on tractor under white and blue sky during daytime

Prijs-kwaliteitverhouding

Bij Boerderijwinkel De Kruisbrink streven we naar een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Dit betekent dat je bij ons écht lekkere producten voor een klein prijsje kunt krijgen. We werken elke dag aan een transparante keten van akker tot aanrecht, zodat je precies weet wat je eet en waar het vandaan komt.

Ondersteuning van de Lokale Economie

Door je aankopen bij ons te doen, ondersteun je direct de lokale economie. De boer bepaalt de prijs voor zijn product en niet de tussenhandel. Dit zorgt voor een prettige situatie voor zowel boer als consument. Bovendien geniet je van (h)eerlijke producten die verser, beter en lekkerder zijn.

Transparantie in Prijzen

Wij geloven in transparantie en eerlijkheid. Bij ons weet je precies waar je voor betaalt. Geen verborgen kosten of misleidende informatie. Wat je ziet is wat je krijgt! Dit maakt het voor iedereen duidelijk en eerlijk.

Een eerlijke prijs is nou eenmaal hoger dan de supermarktprijs. De supermarktprijs gaat ten koste van arbeidskosten, de planeet, en de consument zelf – die bespoten voedsel eet. Mensen moeten de waarde van een eerlijke prijs gaan beseffen.

Waarom Kiezen Voor Lokale Producten?

two rolled hay bales on grass field during golden hour

Minder Voedselkilometers

Door te kiezen voor lokale producten, verminder je de voedselkilometers aanzienlijk. Dit betekent dat er minder transport nodig is, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot en een kleinere ecologische voetafdruk. Bovendien zijn lokale producten vaak verser omdat ze niet lang onderweg zijn geweest.

Versheid en Kwaliteit

Lokale producten worden vaak direct van de boerderij naar de winkel gebracht, wat zorgt voor een ongeëvenaarde versheid en smaak. Hoe verser de producten verkocht worden, hoe meer ze toevoegen aan je gezondheid. Dit komt doordat de voedingsstoffen beter behouden blijven. Daarnaast weet je meer over de herkomst van je voedsel, wat bijdraagt aan een bewuste en gezonde levensstijl.

Ondersteuning van de Gemeenschap

Bij het kopen van streekproducten krijg je het gevoel dat je de lokale economie stimuleert. Hierbij komt ook nog eens kijken dat als je streekproducten koopt je zeker weet dat al het geld bij de juiste personen terecht komt zonder dat ze het grootste deel moeten afstaan. Dit zorgt ervoor dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en dat de lokale gemeenschap sterker wordt.

De keuze die gemaakt wordt als je beslist streekproducten te gaan kopen heeft ook te maken met het gevoel dat je erbij krijgt. Als je een doosje eieren gaat halen en vervolgens het geld in het bakje van je buurvrouw ziet gaan, krijg je een ander gevoel dan wanneer je het geld afrekent bij een kassa. In je onderbewustzijn heeft dit invloed op je koopgedrag.

Conclusie

Het kopen van biologische aardappelen en andere verse producten rechtstreeks van de boerderij biedt tal van voordelen. Door de korte keten tussen producent en consument geniet je van de meest verse en smaakvolle producten, zonder tussenhandel. Boerderijwinkel De Kruisbrink en andere lokale boerderijen staan garant voor eerlijke, duurzame en lokale voeding. Hier proef je de natuurlijke smaken van het platteland en draag je bij aan een duurzamere wereld. Bezoek een boerderijwinkel bij jou in de buurt en ervaar zelf het verschil. Wat je van dichtbij haalt, is niet alleen lekkerder, maar ook beter voor jou en de planeet.

Veelgestelde Vragen

Wat zijn de voordelen van biologische aardappelen?

Biologische aardappelen zijn verser, smaakvoller en bevatten geen schadelijke pesticiden. Ze worden duurzaam geteeld, wat beter is voor het milieu.

Hoe worden de aardappelen bij Boerderijwinkel De Kruisbrink geteeld?

Onze aardappelen worden geteeld met behulp van duurzame landbouwpraktijken, natuurlijke meststoffen en handmatige oogstmethoden.

Wat is de korte keten en waarom is het belangrijk?

De korte keten betekent dat er geen tussenhandel is tussen de boer en de consument. Dit zorgt voor versere producten en een eerlijkere prijs voor zowel de boer als de consument.

Welke producten kan ik vinden bij Boerderijwinkel De Kruisbrink?

Bij onze boerderijwinkel vind je een breed assortiment aan producten, van verse groenten en fruit tot ambachtelijke zuivel, vlees, brood, en seizoensgebonden producten.

Waarom zou ik kiezen voor lokale producten?

Lokale producten zijn verser, hebben minder voedselkilometers en ondersteunen de lokale economie. Bovendien weet je precies waar je voedsel vandaan komt.

Zijn er activiteiten voor kinderen op de boerderij?

Ja, de boerderij biedt diverse activiteiten voor kinderen, zoals spelen op speeltoestellen, rondleidingen en zelfs het oogsten van groenten in de moestuin.

Meer blogs